Doctoral School Manuscriptology

Doctoral School on Indian Manuscriptology 13-17/10/2014

From October 13th to 17th, 2014, the Department of Indian languages and cultures at Ghent University is organizing an introductory Doctoral School on Indian Manuscriptology. This Doctoral School is intended for doctoral researchers (or advanced MA students) who, in the course of their research, are confronted with manuscripts, but have had no specialized training in how to properly deal with them, and who would like to further explore the possibilities of working with manuscripts. The course will include workshops in which participants discuss the particular manuscript they may be working with.

Interested participants should contact .

 

Intensive Course in Indian Manuscriptology

Teacher: Mr. P.L. Shaji (ORIML, Trivandrum, and National Manuscript Mission, Delhi)

Maximum number of participants: 15

Required knowledge or skills: basic Sanskrit/Devanagari

Evaluation criteria:   100% attendance

Teaching material:    will be made available by the teacher

Duration: 5 days - 15 contact hours.

Language: English

Location: Blandijnberg 2, 9000 Ghent


            Citraramayanam

Doctoral School in Indiase Manuscriptologie 13-17/10/2014

Van 13 tot 17 oktober 2014 organiseert het departement Indische Talen en Culturen aan de Universiteit Gent een inleidende Doctoral School rond Indische manuscriptologie. Deze vijfdaagse cursus richt zich op doctoraatsonderzoekers (of gevorderde masterstudenten) die, gedurende hun onderzoek, geconfronteerd worden met manuscripten, maar hiervoor geen gespecialiseerde training gehad hebben. Niettemin willen zij de verdere mogelijkheden die manuscriptologie biedt, verder verkennen.The cursus omvat naast het bestuderen van verschillende manuscripten in verschillende Indiase schriften, een aantal workshops waarin de onderzoekers hun werk en het manuscript waar ze aan bezig zijn kunnen voorstellen en bespreken. De begeleiding gebeurt door een door de wol geverfde manuscriptoloog uit Trivandrum, Kerala.

Geïnteresseerden mogen zich wenden tot Noor van Brussel ()

 

Docent: Mr. P.L. Shaji (ORIML, Trivandrum, and National Manuscript Mission, Delhi)

Maximum aantal deelnemers: 15

Voorkennis: basis Sanskrit/Devanagari, Engels

Evaluatie:   100% aanwezigheid

Lesmateriaal:    will be made available by the teacher

Duur: 5 days - 15 contact hours.

Taal: Engels

Locatie: Blandijnberg 2, 9000 Ghent

Met deze gespecialiseerde cursus onder begeleiding van een ervaren en kundig manuscriptoloog, willen we een stevige basis leggen bij de doctorandi opdat zij vervolgens zelf onuitgegeven manuscripten makkelijker en met meer deskundigheid kunnen bestuderen en uitgeven. Het zwaartepunt van deze cursus ligt dan ook op een praktische benadering waarbij verschillende tekstfragmenten uit verschillende periodes, handschriften en geografische achtergronden in groep worden geanalyseerd na een inleidend theoretisch hoorcollege. Daarnaast stellen de studenten ook zelf een manuscript voor dat betrekking heeft op hun onderzoek en bespreken ze de moeilijkheden die ze tegengekomen zijn tijdens de studie van deze tekst. De week wordt verder afgesloten met een workshop waarbij de deelnemers zelf kennismaken met het conserveren van en schrijven op palmbladeren, één van de voornaamste materialen voor manuscripten in Zuid-India. Op deze manier verwerven de deelnemers ook voeling met het materiaal en een gedegen kennis van de manier waarop deze manuscripten tot stand kwamen. Vanuit een tweevoudige aanpak, waarbij zowel het theoretische als het praktische aspect aan bod komen, zouden de deelnemers sneller en doortastender leren omgaan met het bronnenmateriaal. Dankzij de deskundige begeleiding van een specialist met jarenlange ervaring, hoeven ze dit leerproces niet individueel te ondergaan, wat hen een aanzienlijke tijdswinst oplevert, drempelverlagende werkt en een aanmoediging zal betekenen voor jonge onderzoekers om aan de slag te gaan met Indische manuscripten.