Studiegids

De opleiding Chinese taal en cultuur heeft 2 Bachelors en een Master (aansluitend op deze Bachelors):

Studiegids Bachelor

Studiegids Master


Elk traject bestaat uit een intensieve taalstudie, een inleiding tot de methodologie, taal en literatuur, en een grondige studie van de geschiedenis, de moderne maatschappij en de grote religies.

Elk traject heeft een keuze uit 4 aanbevolen minors (de volledige keuzelijst van minors staat onder de respectieve Bachelor in de studiegids), die een arbeidsgericht profiel aan jouw traject toevoegt: bv.

  • Economie en Bedrijfskunde
  • Politieke en Sociale Wetenschappen (journalistiek en internationale betrekkingen)
  • Oosterse Talen en Culturen (met een extra taal en extra regio: communicatie en cultuursector)
  • Globalisering en Diversiteit

In elk traject is een buitenlands studieverblijf mogelijk. In het China-traject is het expliciet in het programma verwerkt. 

Afstudeerrichting China (Liaoning Universiteit)

De basistalen van dit traject zijn Modern Chinees en Klassiek Chinees (hiermee verwijzen we naar alle taalvormen die niet tot de moderne spreektaal behoren, zoals oudere maar nog steeds actuele filosofische teksten, maar ook schrijftaalvarianten van de moderne spreektaal). Alle vakken leggen de nadruk op de Chinese context, met ook daarbij de buurlanden, en met aandacht voor zowel de geschiedkundige aspecten als de moderne maatschappij. In het China-traject ligt een bijzondere nadruk op een intensief taalbad in de bestudeerde regio. Samen met onze partnerinstelling (Liaoning Universiteit in China) wordt het volledige vijfde semester in China georganiseerd. Zie ook het China-semester.

Afstudeerrichting China (UGent)

De basistalen van dit traject zijn Modern Chinees en Klassiek Chinees (hiermee verwijzen we naar alle taalvormen die niet tot de moderne spreektaal behoren, zoals oudere maar nog steeds actuele filosofische teksten, maar ook schrijftaalvarianten van de moderne spreektaal). Alle vakken leggen de nadruk op de Chinese context, met daarbij ook de buurlanden, en met aandacht voor zowel de geschiedkundige aspecten als de moderne maatschappij. In het UGent-traject is er geen studie in China zelf. De aandacht ligt meer dan bij het China-traject op de cultuursector.